Missiegroepen

Wat je moet weten wanneer je een missiegroep wilt starten

Als er één vraag is die steeds terug keert naar ons toe is het wel eentje die daar bij aansluit. Namelijk; “hoe begin je nou zoiets?” Ons standaard antwoord hierop is net als wij geleerd hebben “Just do it” en leer onderweg.

5 jaar geleden zijn wij namelijk als team van 6 mensen uitgezonden door onze moederkerk om een nieuwe kerk te planten in Maastricht. We kozen toen voor een van de prachtwijken van Nederland namelijk Wittevrouwenveld in Maastricht. We stelden direct als doel om ons om de drie jaar opnieuw te vermenigvuldigen. Nu 5 jaar verder zitten we in 2 wijken en meerdere sociale netwerken waarin we de intentie hebben om nieuwe missionaire groepen te stichten. Voordat we begonnen hadden we ons enigszins voorbereid door onder andere bestaande projecten in Nederland en de VS te bezoeken en door het lezen van boeken over gemeentestichting. Een van de belangrijkste lessen die we daarvan leren was voornamelijk gewoon aan de slag te gaan.

Een langer antwoord op de vraag hoe je een missionaire gemeenschap begint, maar zeker niet compleet, wil ik hieronder in 4 stappen uiteenzetten, de volgorde kan ook anders. Maar onthoud steeds weer het bovenstaande: ga aan de slag en leer van de fouten die je maakt en vier een feestje wanneer iets lukt of als je merkt dat God je verrast met zijn zegen op je werk.

Vorm een team
Ten eerste is het belangrijk om het niet alleen te doen. Vorm vanaf het begin een team en deel je leven en het evangelie met deze mensen en bid voor elkaar en voor inzichten en wijsheid in dit proces. Je hoeft echt nog niet precies te weten hoe je missionaire groep er uit ziet of hoe je alles in gaat vullen. Wat wel echt belangrijk is, is dat je elkaar leert vertrouwen en kennen, want je relaties onderling zullen de nodige hindernissen en strubbelingen tegen kunnen komen. Eet bijvoorbeeld regelmatig samen en bevraag elkaars motieven en bijdragen aan de nieuwe groep:
• waarom wil je meedoen met een missionaire groep?
• Voor wie doe je dat?
• Wat als het niet lukt?
• Hoe hoog is je commitment?
• Hoe lang wil je meedoen en hoeveel tijd heb je hiervoor?
• Is er een exit strategie voor als je er achter komt dat je het niet trekt?
• Waar ben je goed in?
• Wat doen we bij onderlinge conflicten
• Hoe zou je jouw kwaliteiten in kunnen zetten?
• Wat moeten mensen echt van je weten als ze jouw teamlid worden
Bedenk dat je binnen dit team het evangelie al direct vorm kan krijgen en zichtbaar word voor de mensen om je heen. Zie: 1 Tess 2:8

Ontwikkel een visie
Als tweede: ontwikkel samen met deze mensen een visie en kernwaarden waar jullie samen voor willen gaan. Neem de tijd om elkaar te vertellen voor welke mensen jij je graag in zou willen zetten om het evangelie te kunnen delen. Ga samen bidden voor richting en aanwijzingen. Lees boeken over dit onderwerp en discussieer samen met je team hier over. Beschrijf hoe je als kerk wilt zijn door kernwaarden te formuleren.
Presenteer elkaar je bevindingen en je dromen, bevraag elkaar en zoek win/win mogelijkheden. Wat ons erg heeft geholpen is ook projecten en andere mensen te bezoeken in de praktijk die verder dan ons waren. Vraag hen hun verhaal te vertellen, welke lessen ze geleerd hebben, wat ze nooit meer zouden doen, wat ze nu als eerste zouden doen etc. Hoe duidelijker jullie als team straks je visie en missie kunt verwoorden hoe doelgerichter je straks vorm kunt geven aan je missie.

Een echte aanrader om samen te lezen als team om stap 2 vorm te geven is: “7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey.

Just do it
Als derde stap, hoe kan het ook anders, “Just do it” Je kunt deze dingen direct al doen, je hoeft niet eerst het hele plan af te hebben voordat je gaat starten!
Wanneer je weet of denkt te weten wie je wilt bereiken zorg dan dat je onderdeel gaat uit maken van die groep mensen. Zorg dat je deze mensen leert kennen, zorg dat ze jou leren kennen. Sluit je aan bij bestaande activiteiten! Ga op zoek naar wat deze mensen zelf al doen en organiseren. Lees blogs, bladen, forums die door deze mensen gemaakt of gelezen worden. Ga naar dezelfde cafe’s, winkels, sportclubs etc. Integreer en leer! Durf tijdens dit proces je visie bij te stellen door de geleerde lessen.

Draag over en vermenigvuldig
De vierde stap is erg belangrijk voor het vergroten van de kans van slagen dat de nieuwe groepen blijven bestaan en zichzelf ook kunnen voortplanten. Zorg dat je vanaf het begin nieuwe leiders traint en opleidt om jullie werk zo snel als mogelijk over te nemen. Geef de mensen die je bereikt zo snel mogelijk verantwoordelijkheden zodat het ook hun groep wordt. Zo worden deze mensen direct ingeschakeld en kun je direct gebruik maken van hun netwerken, kennis, creativiteit en kwaliteiten. Ook als hun kwaliteiten onder jullie niveau zijn, wat in bijvoorbeeld een achterstandswijk niet ondenkbaar is. Betrek de mensen die je bereikt in je leiderschapsteam en draag het over zo snel als het kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *